Özel Eğitim İçin Rapor Gerekir mi?

Her çocuğun sağlık eğitim masrafları; sağlık güvencesi olup olmamasına bakılmaksızın, özel eğitim kurumlarına aylık olarak ödenir. Fakat bu ücretsiz özel eğitimi almanın koşulu, bireyin sağlık raporunun bulunmasıdır.

Raporlar genellikle 1 yıllık olarak verilir. 1 yılın sonunda birey tekrardan sağlık kurulu tarafından değerlendirilir, eğer gerekli görülürse sağlık raporu yenilenir ve böylece eğitim almaya devam eder. Sağlık raporuna sahip bireyin, tıbbi olarak tanısı vardır fakat bunun dışındaki diğer gereklilikler için Rehberlik Araştırma Merkezlerinden eğitsel rapor alınmalıdır. 1 yıllık rapor ve raporun alınma süreci rehberlik araştırma merkezleri için de aynıdır. 1 yılın sonunda tekrar birey değerlendirilir ve rapor yenilenir.

Ailelerin çocuğa önerilen özel eğitim sonrası akıllarına gelen ilk soru: ‘’Özel eğitim raporu ileride çocuğu ya da bireyi etkileyecek bir belge midir?’’

Karar verilirken düşünülmesi gereken, o an için hangi durumun çocuk için yararlı olacağıdır. Belgenin ileride bireyi etkilemesinden daha önemli olan, bireyin kendi ihtiyaçlarını karşılayacak eğitime sahip olmasıdır. Bu yüzden gelecekten daha çok o an için birey için önceliği olan eğitime odaklanmaktır.  Ve her çocuk biriciktir. Birbiri ile kıyaslanmamalıdır.

Her tanı grubu da birbirinin aynısı demek değildir. Kimisi konuşma alanında güçlük yaşıyorken, kimisi fizik tedaviye gereksinimi vardır. Bütün tanı gruplarını aynı mantıkla izah etmek akla ve bilime aykırıdır.

Bolluca ailesi, öğrenci danışmanları ile sizler ve çocuklar için en iyi ortamı ve eğitimi sunmaya, bilgilendirmeye devam ediyor.

.

.

.

www.bollucaozelegitim.com.tr

0531 703 10 13

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top