Çocuklarda Yürüme Bozuklukları

Çocukların yaklaşık % 5\’i bazen ayak parmağıyla yürür, ancak yarısı beş yaşına kadar hala ayak parmağıyla yürür. Bu yürüme çeşidi bir sorunun belirtisi midir yoksa normal midir bu konuya değineceğiz.

Ayak parmağıyla yürüyen çoğu çocuk, normal yürümeye başlamadan önce ilk bir veya iki yıl boyunca bunu yapar. Beş buçuk yaşına kadar ayak parmağıyla yürüyen çocuklar, toplam yürümelerinin dörtte birini yine ayak parmakları üzerinde yürüme eğilimindedir.

Otizm gibi bilişsel veya nöropsikiyatrik bozukluk tanısı alan çocukların % 41\’i ayak parmağında yürüme eğilimi gösterir. Çalışmadan gelen temel mesaj, çoğu durumda parmak yürüyüşünün altta yatan bir gelişimsel sorunu göstermediğidir. Parmak yürüyüşü yapan çocukların çoğu, beş veya altı yaşlarında normal olarak yürümeye başlarlar.

Bununla birlikte, serebral palsi ve otizm gibi ciddi nöro kas ve nöro gelişimsel durumları gösterebilecek belirti ve semptomlar, parmak yürüyüşüne ek olarak şunları içerir:

  • Bacaklarda kas sertliği,
  • Son derece sıkı Asil tendonları,
  • Kas koordinasyonu eksikliği,
  • Normal yürüme periyodu ve ardından ani ayak parmağı yürüyüşü,
  • İletişim problemleri,
  • Diğer fiziksel anormallikler.

Çocuklarında bu semptomlardan herhangi birini gözlemleyen ebeveynler, Bolluca ailesine başvurabilirler. Çocuğun yürüyüşünü, bacaklarını ve ayaklarını inceledikten sonra fizyoterapistimiz ve uzmanlarımız size yardımcı olacaktır.

Çocuklarda yürüme bozukluğu nasıl fark edilir ve fizik tedavi yöntemlerimiz, eğitimsel metotlarımız nelerdir gibi bu ve bunun gibi bütün sorularınızın cevabını İstanbul Arnavutköy, Bolluca\’da bulunan alanında ihtisaslaşmış kadromuz sizlere hizmet vermeye devam etmektedir.

0212 685 1013
0531 703 1013

\”İyi Eğitim Almak Her Çocuğun Hakkı\”

www.bollucaozelegitim.com.tr

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top