OTİZM RİSKLİ BEBEKLER EĞİTİM PROGRAMI

Din, dil, ırk, sosyal statü ayırt etmeyen otizmin, günümüzde bilinen tek tedavisi, tek ilacı; erken tanı ile yoğun ve sürekli özel eğitimdir.

Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde 50’sinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor. Tabi bu gelişmede otizmli çocuğun, otizmden etkilenme düzeyi ve otizme ek olarak zihinsel yetersizlik ya da daha başka ek bir yetersizliğinin olup olmaması bu sonucu etkileyen önemli etmenlerdir.

* Özel Eğitim olabildiğince erken başlamalı. Günümüzde 18 aydan itibaren otizm tanısı koyulabiliyor. O nedenle eğitime, çocuğa otizm tanısı koyulur koyulmaz başlamak gerekiyor. Özellikle 1-5 yaş arası otizmli çocuklar için eğitimin önemi çok büyük.
* Eğitim çocuğun bireysel özelliklerine ve gereksinimlerine uygun olmalı.
* Yoğun bir eğitim olmalı. Otizmli çocukların haftada en az 30 saati bulan yoğun bir eğitim almaları sağlanmalı.
* Kesintisiz eğitim verilmeli. Kesintisizlik, mümkünse haftada yedi gün yılda 12 ay anlamına geliyor.
* Otizmli çocuklarda öncelikle bire bir eğitim sonrasında, küçük ve büyük grup eğitim şeklinde ilerlemek gerekiyor.
* Özel bir müfredat kullanılmalı.
* Eğitimin içeriği otizmde görülen yetersizlikleri iyileştirmeye yönelik olmalı.
* Mutlaka bilimsel dayanaklı tekniklere yer verilmesi gerekiyor.

Nitelikli eğitim her çocuğun hakkıdır fakat otizmde eğitim, eğitimden de öte tedavidir, diğer bir deyişle, otizmin tek çaresidir. Eğitim sadece bir hak değil, anayasal bir zorunluluktur. Bu nedenle yoğun talep üzerine biz de Bolluca Rehabilitasyon ailesi olarak 1-5 yaş otizmli çocuklarımıza kurucumuz Psikolog Eyüp Tunahan\’ın tecrübelerinden aldığımız destekle Otizm Riskli Bebekler Eğitim Programını uyguluyoruz.

Tanı konulmuş da olabilir konulmamış da olabilir. Biz aslında bu duruma riskli bebek diyoruz. Bu anlamda programımızın adına da ‘Otizm Riskli Bebekler Eğitim Programı’ adını verdik. Bolluca Rehabilitasyonda; 1-5 yaş aralığında, otizmden etkilenmiş olduğu düşünülen ya da otizm raporu olan bebekler için eğitim vermekteyiz. Özel olarak hazırladığımız odamızda oyun temelli çalışmaktayız. Siz de çocuğunuzda otizmden şüpheleniyorsanız, çocuğunuza otizm teşhisi konulduysa hiç vakit kaybetmeden randevu alıp kurumumuza gelebilirsiniz. Başlangıçlar önemlidir; iyi bir başlangıç için BOLLUCA sizi bekliyor.

Sizleri de sağladığımız ücretsiz özel eğitim desteği ile aramızda görmekten memnuniyet duyarız. ‬
‪☎️02126851013‬
‪☎️05526211013‬

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top