10-16 Mayıs Engelliler Haftası

📌 Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası engellilerimizin sorunlarının gündeme getirildiği, hayata engellilerimizin penceresinden bakılarak farkındalık yaratılan önemli bir haftadır.

📌 Sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak engellilerimizin toplumla bütünleşmeleri, iş gücüne katılmaları, huzur ve refah içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerçekleştirilen yasal düzenlemelerle (Evde bakım ücreti, çalışamayacak durumda olup bu nedenle iş bulamayan engellilerimize aylık bağlanması,  özel eğitim ihtiyacı olan engellilerimizin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanabilmeleri,  kendi namına çalışan engellilerimize ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı, kamuda ve özel sektörde iş imkanı vb.) engellilerimize pozitif ayrımcılık sağlanmıştır.

📌 Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engellilerimizin engel grupları ve eğitim durumlarına göre yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ile engellilerimiz Devlet memurluğu ile kamu kurum ve kuruluşlarının işçi kadrolarına alınmaktadır.

📌 Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilerimize, engellinin bakımına destek amacıyla sosyal yardım verilmektedir.

📌 Bakıma muhtaç engellilerimize yatılı ve gündüzlü kuruluşlarımızda bakım hizmeti verilmektedir.

📌 Umuma açık hizmet veren her türlü yapılar ve açık alanlar ile toplu taşıma araçlarında erişilebilirliğin izleme ve denetimi gerçekleştirilmektedir.

📌 “Toplumun huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir.” Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz toplumumuzu güçlendirmektedir.

📌 Tüm kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacak erişilebilirlik çalışmalarının planlı, programlı ve standartlara uygun bir şekilde yürütülmesi, uygulamalara hız verilmesi, bu alanda fiziksel, dijital ve zihinsel dönüşümün sağlanması ve erişilebilirlik kültürünün oluşturulması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından “2020 Erişilebilirlik Yılı” ilan edilmiştir.

📌 Açıldığı günden itibaren Arnavutköy Bolluca Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Psikolog Eyüp Tunahan\’ın önderliğinde Bolluca Özel Eğitim Ailesinin özel eğitim öğretmenleri, fizyoterapistleri, psikologları; engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkıda bulunması temennisiyle, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleri ile birlikte mutlu, huzurlu bir ömür geçirmelerini arzu etmektedir. Bu minvalde edindiği bilgi birikimini sürekli olarak güncellemektedir.

📌 Korono Virüs tedbirleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumların geçici olarak faaliyetlerini durdurmalarına rağmen Bolluca Özel Eğitim Ailesi, hiçbir karşılık beklemeden ücretsiz uzaktan eğitim, danışmanlık ve deneyimlerini paylaşmaya devam etmektedir.

📌 Yarınlar için güçlü adımlarla ilerliyoruz. Siz de aramızda yerinizi almak için ahizenin öbür ucunda size hizmet etmeye hazır ve nazır olduğumuzu bilmenizi arzuluyoruz. Sevgi varsa engel yoktur…

\"\"

☎️ 0212 685 1013

‘Biz Bir Aileyiz…’

www.arnavutkoyrehabilitasyon.com

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top