TRAVMAYLA İLGİLİ BOZUKLUKLAR

\"\"

İnsanda travma yaratabilecek olaylar, hemen her insanı travmatize edebilecek cinsten olağandışı durumlardır. Kişide korku ve dehşet uyaran olayları travma ile ilişkilendirilir.

Travmayla ilişkili bozukluklar şunlardır:

– Akut Stres Bozukluğu,
– Travma Sonrası Stres Bozukluğu,
– Uyum Bozuklukları
– Çocuklarda görülen Tepkisel Bağlanma Bozukluğu

Bir travmaya maruz kalma riski insanların tahmin edebileceğinden daha fazladır. Travma sonrası stres bozukluğunun gelişmesinin yaygın nedenleri erkeklerde çarpışma, ağır yaralanma ya da ağır yaralanmaya ve ölüme tanıklık etme iken, kadınlarda tecavüz ve cinsel taciz olarak bulunmuştur.

Diğer yandan doğal afetler çok sayıda insanın ölümüne, yaralanmasına ve travmatize olmasına neden olmaktadır. Travma, otonom sinir sistemini harekete geçirir ve dolayısıyla sempatik aktiviteye bağlı olarak kalp atışı ve kan basıncında artış olur. Travma sırasından ve sonrasında da aynı fiziksel aktiviteler görülür. Travmatik stres zamanı muhakkak bir uzmandan yardım desteği alınmalıdır.

ücretsiz mücadele edebilirsiniz. Terapi ve ilaç tedavisinin aynı anda kullanılması, sorununun çözülme şansını arttırmaktadır. Travma ile ilişkili bozukluklar hakkında bilgi ve randevu almak için

Ücretsiz danışmanlık, özel egitim ve randevu almak için  0212 685 10 13 numaralı telefonumuzdan iletişim kurabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top